Tasataiturit

Leppävaaran palvelukeskus senioreille suljettuna loppuvuoden ja pitkittyneen lattiaremontin vuoksi myös ainakin 2022 alussa.

Tasapainokerho Tasataiturit
heti keskiviikkokerhon jälkeen

Kerhon vapaaehtoinen vertaisohjaaja 
Ritva Svenskberg

pitää yllä kerholaisten tasapainotaitoja keskiviikkoisin
palvelukeskuksen peilisalissa

Tavoitteena on tarjota ikääntyneille soveltuva monipuolinen koko kehon hyvinvointia parantava tunti. Se koostuu alkulämmittelystä, lihaksia vahvistavista, tasapainoa kehittävistä sekä palauttavista ja lihaskireyttä vähentävistä venytyksistä.

 

Reipasta menoa.
Tasapainoa ja voimaa elämään.

Liikuntalajit

Ikääntyville suositellaan lihaskunnon vahvistamiseen ja luun vahvuuden ylläpitämiseen kuntosaliharjoittelua.

Tasapainon kehittämiseen ja ylläpitämiseen suositellaan tanssia ja voimistelua.

Myös kestävyyskunnon kehittäminen ja ylläpitäminen on suositeltavaa. Siihen sopivia lajeja ovat kävely, sauvakävely ja porraskävely

Liikunnan määrä

Ikääntyville suositellaan tasapainoa ja ketteryyttä kehittävää liikuntaa sekä voimaharjoittelua yhteensä 2–3 kertaa viikossa. Yksittäisen harjoituskerran ei tarvitse olla pitkäkestoinen, 30–45 minuuttia riittää. Kävelyä suositellaan päivittäiseksi liikuntamuodoksi.

Liikunnan vauhti
Kävelyn ja muun painoa kantavan liikunnan pitää olla reipasvauhtista. Tasapainoharjoittelu voi olla myös rauhallisempaa. Voimaharjoittelussa pyritään vähintään kohtuulliseen (noin 50 % maksimaalisesta) harjoitustehoon. Tieteellisen näytön aste: Ikääntyneillä liikunnan näyttö kaatumisten ehkäisyssä on vahva ja luukadon ehkäisyssä kohtalainen.

lue lisää